Blikschade in de carwash … Wie betaalt de rekening?

Loopt je wagen in de carwash beschadigingen op, dan kan je de uitbater daarvoor wel eens aansprakelijk stellen. Je moet wel kunnen aantonen dat de schade nog niet bestond op het moment dat je de automatische wasstraat inreed.

Gepubliceerd op
Gepubliceerd door
Hugo Thonnon
1 minuut

De wet stelt dat uitbaters van automatische wasstraten het voertuig bij afloop van de wasbeurt teruggeven in de staat waarin het zich bij het betreden van de carwash bevond. In rechtstermen heeft men het over een resultaatsverbintenis.

Loopt de wagen beschadigingen op, dan moet de uitbater een vreemde oorzaak kunnen bewijzen om aan zijn aansprakelijkheid te ontsnappen. Zo kan hij bijvoorbeeld wijzen op een foutief manoeuvre van de eigenaar van de auto. In dat geval is ‘ie jou geen cent verschuldigd. De eigenaar van de auto moet op zijn beurt wel bewijzen dat de schade door de carwash werd veroorzaakt.

Lees verder onder de afbeelding …

Blikschade in de carwash … Wie betaalt de rekening?

Hou er rekening mee dat de uitbater kan afficheren dat hij voor niet aansprakelijk kan worden gesteld voor schade. Maar zelfs in zo’n geval kan je nog steeds proberen argumenteren dat je dit niet aanvaardde, of dat de beperking niet rechtsgeldig is.

Gratis advies?

Of gebruik ons contactformulier.

Boodschappenlijst